Open space Technology

Bij de toepassing van Open Space technology combineren we de methoden Waarderend Vernieuwen en Transactionele Analyse met Open Space. Wij geloven zeer in de assertieve wereld waarin een congruente deelnemer herkenbaar is in goede bedoelingen, volwassen presentatie en speelse creativiteit. De egoposities kind/ouder/volwassene in ieder gewenst evenwicht ingezet in een samenleving waarin meedoen centraal staat en eigen verantwoordelijkheid leidend is. Dat kan alleen in letterlijk open ruimtes waar ieders inbreng gelijkwaardig is en bijdraagt aan het eindresultaat. De methode staat voor een werkvorm waarin grotere groepen ingewikkelde en toekomstgerichte vraagstukken oplossen. Door de combinatie van drie methoden ontstaat er een ideaal werkklimaat om veranderingen te bereiken. Open Space heeft vier principes en één wet:

  • De deelnemers zijn de juiste personen
  • Wat er gebeurt is het enige dat kan gebeuren
  • Het begint wanneer het begint
  • Als het voorbij is, is het voorbij
  • Move your feat (of: gebruik je voeten om ergens anders heen te gaan) (zo gauw een deelnemer de interesse verliest of niet meer leert of geïnspireerd wordt en er ook niet in slaagt om het gesprek te verbeteren dan moet hij naar een beter onderwerp of gesprek gaan)

Waar de Ruimte in waarderend vernieuwen moderatoren opleidt om initiatieven te waarderen en richting de vernieuwing te leiden zo leiden we ook facilitators op die open space kunnen toepassen om organisaties te helpen bij het oplossen van grotere vraagstukken zoals reorganisaties. De gebruikte grondslagen zijn immers dezelfde. Als Ad Baijens Open Space zelf benut is het altijd in een geraffineerde combinatie met TA en AI (appreciative inquiry). Het levert een verrassende dynamiek op waar deelnemers zich bijzonder gewaardeerd voelen en hun maximale inzet en deskundigheid leveren. Vraag naar de mogelijkheden.